Maya Mårtensson - ALMA arkitekter, 30e oktober

Sveriges arkitekter har ännu en spännande gästföreläsning på gång! Den 30e oktober kommer Maya Mårtensson - ALMA arkitekter och delar med sig av sina erfarenheter och tankar kring stadsplanering. Kom, zooma ut och inspireras. 

/Joakim

 

Maya Mårtensson startade tillsammans med Lena Pålsson 2008 då de båda arbetade och var delägare i Arken arkitekter. Arken arkitekter är sprunget ur Ralph Erskines kontor och Ralphs filosofi om arkitektorens koppling till sociala frågor lever vidare på ALMA arkitekter.

ALMA är ett Stockholmsbaserat arkitektkontor med inriktning på stadsbyggnad och bostäder runt om i hela landet. ALMA arbetar utifrån ett humanistiskt synsätt där vi ser till individens behov såväl som till samhällets struktur och utveckling.

Vi lägger stor vikt på utformningen av det offentliga rummet och att skapa förutsättningar för ett rikt och aktivt gatuliv. 

Kontoret är nominerat till Sveriges Arkitekters planpris 2014 för sitt arbete med Gällivare samhällsomvandling.

Under visionen En arktisk småstad i världsklass har medborgardialoger varit en bärande del i det strategiska arbetet med de tre utvecklingsplaner som tagits fram.

Just nu arbetar ALMA med bostäder och stadsutveckling i och omkring Stockholm såväl som i Uppsala, Gällivare, Viken, Jönköping, Vellinge och Borlänge.

 

www.almaarkitekter.se

 
 
 
 
 

Gulsippan

Hej vi forsätter gilla bostad, den här gången kommer gästföreläsare Ida Westergren och Markus Grieser. Vi ser fram emot presentation av prisbelönta bostäderna i kv. Gulsippan i Örebro. Jag tittade in på "Stockholm skyline" där finns det en del text och bilder om Gulsippan.

 

http://www.stockholmskyline.se/2011/05/gulsippan-att-tanka-om-skala/

 

 /Joakim

 
 

Sveapark

På studiebesök i Sveapark och de nya bostäderna som börjar bli färdiga. Jonas Kjellander arkitekt, berättade om sina tankar kring byggnaderna. Ljusa bostäder med mycket balkong och walk-in skafferi i köken, massor av tankvärda detaljer och lösningar.
 
/Joakim
 

 

RSS 2.0