The Healing Giant

20x18 meter stor, ett av dragplåstren i årets sommarfestival Kew Gardens, London. Blomsterlådor i form av en människa och innehåller mängder av medecinväxter. 

/Joakim Blockholm

Missar tyvärr den här utställningen, stänger den 1 juni så passa på om ni är i blockholm.
 
/Joakim
 
"Blockholm bygger på en överföring av Stockholms landdata in i Minecraft till en exakt och fullskalig representation av staden."
 
"Med hjälp av Minecraft använder miljontals barn, unga och vuxna runtom i världen sin fantasi och kreativitet för att skapa nya fantastiska världar, städer och byggnader. På liknande sätt, fast med andra digitala verktyg, arbetar dagens arkitekter och stadsplanerare. Blockholm är ett lekfullt sätt för Arkitektur- och designcentrum att belysa likheterna i dessa processer och undersöka nya möjligheter för medborgardialog och delaktighet. I Blockholm bygger alla sida vid sida. Vuxen som barn, sjuksköterska som stadsplanerare."
 
http://www.arkdes.se/
http://www.blockholm.com/
 
bild från www.blockholm.com

Sommartorp

Snart sommar! Har ni lite tid över, surfa in på SVTs arkiv och kolla på första säsongen av sommartorpet, numera svensk tv historia från 2001.
 
/Joakim 
 
http://www.svtplay.se/sok?q=sommartorpet
 
 
   
 
 

En annan arkitekturtävling

Som avgjordes i Örebro för ett tag sedan men som ännu inte nämnts här på bloggen är ju såklart USÖs Högspecialisthus. Vinnande bidrag blev "FÖR_NYA USÖ" av Sweco Architects och Aart Architects. Det här vill man ju vet mer om! Eller hur? Kolla in länken nedan.
 
http://www.arkitekt.se/s75937
 
/Joakim
 
bild hämtad från sverigesarkitekters hemsida
 

Kulturkvarteret

Ingen har väll missat att kika närmare på vinnande förslag och de andra bidragen i tävlingen om kulturkvarteret. MEN för säkerhets skull så lägger jag ut en länk att klicka sig vidare på.
 
 
/Joakim
 
bild hämtad från Örebro kommuns hemsida
 
 

RSS 2.0