Örebro kommuns byggnadspris 2010...går till nybyggnaden av Victoriahuset Repslagaren på Kungsgatan 11–15, för "en efterlängtad fullbordan av stadsbilden i en av Örebros förnyade citymiljöer samt komplettering av ett levande affärscentrum".

Arkitekt är White Arkitekter i Örebro. Läs mer här och här.

Grattis!

(är det någon som vet hur man kan få tag på en lista på tidigare års pristagare? Det vore intressant för oss som inte bott så länge i Örebro)Apropå priser så har jag sett att flera lokalföreningar har ett lokalt arkitektpris. Till exempel Blekinge-Kalmar, Gävle-Dalarna, Södermanland och Övre Norrland. Vore det något för Örebro? Skulle det väcka uppmärksamhet och engagemang? Eller är Örebro för litet? Det kanske skulle bli pinsamt? Vad tror du? Lämna gärna en kommentar!

/Karin

Ni har väl inte glömt årets sista arkitektlunch?Tisdagen den 7 december kl 12 träffas vi på Wobbler, bakom Nikolaikyrkan. Vi försöker sitta vid ett av de mer avskilda borden längst in.

En kortfattad rapport om Sveriges Arkitekters stämma kommer att ges om någon så önskar. Med anledning av julens nära förestående ankomst kommer det även att ske en utlottning av prefabricerat pepparkakshus. Det bör dock nämnas att huset på bilden är extrautrustat.

Vi ses!

Vi behöver Dig för att vår lokalförening ska kunna fortsätta!

Skulle du kunna tänka dig att delta i styrelsearbetet för Sveriges Arkitekters lokalförening? Eftersom två av våra styrelsemedlemmar har, respektive kommer att, lämna Örebro (Vi kommer sakna er, Goska och Sofia!) så behöver styrelsen förstärkas till vårens årsmöte.

Om du kan tänkas lägga någon timme per månad på detta så hör av dig till valberedningen, Patrik Törnquist på SWECO: patrik(punkt)tornquist(snabelA)sweco(punkt)se

/Karin


RSS 2.0